čtvrtek 14. srpna 2014

Půjčky v Liberci určené pro cizince



Nejste občanem České republiky a potřebujete finanční hotovost?
Pokud nejste občanem České republiky, ale patříte mezi cizí státní příslušníky, pak můžete mít řadu problémů. Může to být rozdílná kultura, jazyková bariéra, někdy také předsudky, které v naší zemi panují vůči jistým etnikům. Ale taky se může ukázat, že nemáte dostatek financí na to, abyste si mohli zřídit soukromou ordinaci, nebo si vybavit byt, který jste si koupili. Co potom, je nějaká možnost, jak se z této prekérní situace dostat?
Bankovní i nebankovní sektor je na to dobře připraven
V naší republice je hodně občanů, kteří patří k cizí státní příslušnosti. A tak je dobře, že jak bankovní, tak nebankovní sektor pamatuje i na tyto lidi a instituce pro ně připravily speciální půjčky pro cizince, ke kterým se mohou uchýlit a využít je v případě, že se dostanou finančních nesnází. Pokud se tedy dostanete do takové situace a zároveň jste příslušníkem cizí národnosti, pak určitě oceníte škálu nabídek půjček, ze kterých si můžete vybrat takovou, která vám bude šitá na míru.

Jaké jsou požadavky bankovních institucí?

Jak bankovní, tak i nebankovní instituce po svých klientech žádají, aby měl jejich potencionální zákazník buď trvalé, nebo alespoň přechodné bydliště na území naší republiky. Potom, co je tato podmínka splněna, nebrání žádná skutečnost tomu, aby byla jeho žádost řádně posouzena. Pokud jste cizinec a žijete v Liberci, pak jistě víte, že to není lehké půjčku získat. A ne jenom v Liberci, ale i jinde.

Různá škála půjček

Příslušníci cizích národností se pak často obracejí na bankovní domy, které jim nabízejí širokou škálu výhodných půjček. Tyto půjčky se mohu přirovnávat ke klasickým neúčelovým a také účelovým půjčkám. Mají tedy velmi podobné podmínky, ale cizinec si musí vybavit trvalý či přechodný pobyt v České republice. Banky si také musí ověřit, jestli cizinci nejsou zaevidováni v registru dlužníky nebo jestli mají tak vysoký příjem, aby byli schopní v budoucnu řádně splácet půjčenou částku peněz. Většinou pak nestojí nic tomu, aby byla půjčka cizinci poskytnuta.

Zápis v registru dlužníků

Pokud se ale stane, že má cizinec zápis v registru dlužníků, pak mu zbývá ještě další možnost, a tou je půjčka od nebankovního sektoru, to jsou instituce, které jsou na podobné alternativy řešení řádně připraveni.
Jaké jsou tedy výhody půjček u nebankovního sektoru?

Všeobecně platí názor, že vyřízení takových půjček pro cizince u nebankovních institucí je mnohem jednodušší a také dostupnější pro cizince, kteří měli v minulosti nějaký problém se splácením svých půjček nebo jiných finančních záležitostí, či namohou z nějakého důvodu předložit své pravidelné měsíční příjmy.

Výhoda nebankovního sektoru

Další nespornou výhodou nebankovní instituce je to, že nebude nahlížet do katastru nemovitostí. Co tedy cizinec musí doložit, aby měl možnost, že na půjčku pro cizince dosáhne? Samozřejmě je to zase potvrzení o přechodném nebo trvalém pobytu na území české republiky.

Rizikovější klientela a její opatření

Protože je zákazník, nebo ještě lépe potencionální klient, který má zápis v registru dlužníků, daleko rizikovější, než klient, který zápis v registru dlužníků nemá, pak ještě nebankovní společnosti požadují, aby se za žadatele o půjčku pro cizince ještě někdo zaručil. Také může ručit svojí vlastní nemovitostí, tedy pozemkem, bytem nebo rodinným domem a ostatními nemovitostmi. Peníze pak mohou být rychle vyplaceny po té, co dojde k podpisu smlouvy a je jen na klientovi, kam je investuje, nebo jakým způsobem s nimi naloží. Takové půjčky pro cizince jsou velice dobrým řešením pro lidi, kteří nemají českou národnost a zároveň potřebují finanční zajištění, a to pokud možno velmi rychle a taky bez průtahů a problémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat